Palasset bak Sommerro

Løkken Sommero lå der Dronningparken i dag ligger, og var kjent for å være et godt sted å være. Den gang var jo dette langt utpå landet. Byen vokste. Med tiden slo gassverket og det nystartede elektrisitetsverket seg sammen, og de trengte et hovedkontor. Den store tomten i Sommerogaten var perfekt, både for et staselig bygg og for alt som hørte med av tekniske installasjoner.

Arkitektene Bjercke og Eliassen hadde først sett for seg en helt annen stil, men den nyklassisistiske løsningen de til slutt fant ble både feiret og særpreget. Et lite stykke Italia i Oslo. Med Vestkantbadet i kjelleren, rik kunstnerisk dekorering og materialbruk av ypperste klasse var bygget både populært og holdbart. Men som effektivt kontorbygg gikk det etterhvert ut på dato.

Dette blir helt konge! Høsten 2022 innvies hele det nye kvartalet ved Solli plass. I tillegg til en rekke moderne boliger, blir det et stort ‘nabolags’-hotell, flere serveringssteder og en stor kulturscene. De gamle interiørene er tatt vare på etter alle kunstens regler. Badet i kjelleren gjenåpnes også i all sin prakt, og får følge av et basseng på taket. Sammen har Aspelin Ramm og Strawberry Brothers (Petter A. Stordalen) lagt planen, som skal få stedet lys levende igjen.

Kontaktpersoner

Trond Erik Sveen
Trond Erik Sveen
Direktør Prosjekt og utbygging
97 19 51 77
Trond.erik.sveen@aspelinramm.no
Ingunn Iselin Husebø
Ingunn Iselin Husebø
Boligsjef
92 80 62 32
ih@aspelinramm.no

Palasset bak Sommerro

Søyle Sommerro Aspelin Ramm
Lys kraft varme Sommerro