Alle vil via Vika

Bare fem minutter fra det kongelige slott lå det som ble kalt røverstatene, innerst i Pipervika. Bebyggelsen besto av raklete og falleferdige trehus, med slette sanitærforhold og høy befolkningstetthet, til helt innpå 1960-tallet. Vika var en bydel med enorme konstraster, som byfornyelsen så ut til å ha oversett.

På 1970-tallet skjedde den første forvandlingen. Forsikringsselskapet Norske Folk fikk oppføre Ruseløkkveien 26, der flere av statene hadde ligget. Vikatorvet ble en realitet, og etterhvert ble bygget utvidet gjennom flere byggetrinn. Men ingenting varer evig. Etter mer enn 40 år var det igjen klart for neste fase i historien om Vika. Aspelin Ramm og Storebrand fikk tillatelse til å jevne det hele med jorden i 2018, og starte opp prosjektet VIA som skal stå ferdig i 2021.

Det nye komplekset blir et miljøvennlig, energieffektivt og moderne kontorbygg på 62 500 kvadratmeter. På bakkeplan er det planlagt to helt nye byrom, med butikker og servicetilbud, som knytter områdene rundt sammen på en måte som de ikke har vært før.

Kontaktpersoner

Nina Westby Ranum
Nina Westby Ranum
Eiendomssjef Oslo Sentrum
92 25 16 04
nina.westby.ranum@aspelinramm.no

Alle vil via Vika