Videoportal

Velkommen til Aspelin Ramm sin videoportal!
Her finner du filmsnutter fra våre eiendommer, diverse foredrag om byutvikling m.m.

Dette er massivtre

Sammen med Veidekke og Alliance arkitekter bygger vi Oslo første infill-prosjekt i massivtre. Her forteller Isak om fordelene med massivtre som byggemateriale.

Oslos første infill-prosjekt i massivtre

Sammen med byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen, Miljøstiftelsen ZERO, Veidekke og Alliance arkitekter feirer vi Oslos første infillprosjekt i massivtre – i Nordre gate 20-22 på Grünerløkka. Bygget vil stå ferdig i 2019 når Oslo er europeisk miljøhovedstad.

Sommerro + GrecoDeco

Vi er snart i gang med restaureringen og ombyggingen som skal gi kvartalet i Sommerogaten 1, tidligere Oslo Lysverker, en ny storhetstid! Våren 2021 åpner den nyrestaurerte eiendommen, Sommerro, med hotell, boliger, restauranter og kulturscene. Det samme gjør kunst, arkitektur og detaljer fra interiøret. Sammen med et fantastisk team skal vi blåse nytt liv i en unik del av norsk designhistorie, og åpne dørene for et bredt publikum. GrecoDeco skal designe interiøret i tett samarbeid med arkitektkontoret i LPO Arkitekter. Den prisvinnende duoen er kjent for sitt detaljrike og gjennomarbeidede designarbeid, som kaster glans over gamle perler.

Master Pitch 2018

Fire finalister kjemper om Aspelin Ramm-prisen 2018 i årets Master Pitch på Oslo Urban Arena. Se filmen for å bli kjent med studentene og tematikken i masteroppgavene deres.

Fremtidens Rosenholm

Åtte mastergradsstudenter med bakgrunn fra by- og planleggingsfag har brukt sommeren 2018 på å komme med gode løsninger for fremtidens Rosenholm. I dag huser området blant annet Rosenholm Campus, tidligere kjent som IBM-bygget, tegnet av Geir Grung. Området er naturskjønt og har et stort utviklingspotensial. Mulighetene er mange, og i samarbeid med Aspelin Ramm og Sweco har sommerstudentene komme med innovative ideer og visjoner for hvordan dette kan bli et godt sted å bo.

Offisiell åpning av Gardermoen Campus

Offisiell åpning av Gardermoen Campus med fagsymposium (helse) og åpen dag, 8.-9. juni 2018.

ALNA Senter – sommerhonning

Vi har bier på taket på flere av våre eiendommer, og ALNA Senter er intet unntak. Her produseres det kortreist sommerhonning!

Får naboens overskuddsvarme i Sven Oftedals vei 10

Sentralt i Groruddalen ligger et av Oslos største kombinasjonsbygg, Sven Oftedals vei 10, med ca. 30 000 kvm lagerlokale og 5500 kvm kontor. Hør hvordan vi sparte 90 prosent av energikostnadene da vi renoverte bygget. Tiltaket sparer energi tilsvarende 900 husstander!

Suksesshistorien Vulkan

En bygning blir aldri bedre enn sin bestiller! Sverre Landmark fra Aspelin Ramm forteller om suksesshistorien bak utviklingen av Vulkan-området. Film av: Arkitektbedriftene.

Kjeller 2023 – En mulighetsstudie

Det har blitt vedtatt at Forsvarets virksomhet skal avvikles på Kjeller innen 2023. Sommeren 2017 fikk en knippe masterstudenter den spennende oppgaven å utarbeide en mulighetsstudie på området som frigjøres til utbyggingen. Studentprosjektet «Kjeller 2023» er et samarbeid mellom Sweco og Aspelin Ramm.

Se hvordan Vøyensvingen 10 ble til

Se hvordan 5 p-plasser ble til et helt bygg med 12 leiligheter.

Gunnar Bøyum om boligkvalitet

Debattmøte om boligkvalitet på Litteraturhuset, 2. oktober 2014.
Film av: Arkitektbedriftene.

Vøyensvingen 10 – kommer for salg

12 sykkelnære leiligheter til salgs i Vøyensvingen 10

Bli med opp på takhagen i Dælenenggata 36

Dælenenggata 36 på Oslo Åpne Hus 2014

Vulkan – den lille byen i byen

Velkommen til Vulkan, 2012

Rosenholm Campus

Kontorlandsbyen i Oslo syd.

Clarion Hotel The Edge

Promoteringsfilm for Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Hotellet åpnet dørene i mai 2014.
Film av: Conventor AS.

Promofilm for Clarion Hotel The Edge

Skifilm fra Lyngen, 2014.
Film av: Flash Studio

Forsmak av Mathallen Oslo

Forsmak 2012.
Film av: Trøbbelskyter.

Bellonahuset – sett fra byggherrens ståsted

Tidligere adm. dir. i Aspelin Ramm-gruppen, Peter Groth, forteller om sine erfaringer med grønn bygging i prosjektet Bellonahuset – Norges mest energieffektive bygg per 2011.
Film av: Veidekke.