ABG Sundal Collier til VIA

Pressemelding 20. desember 2018

Når julefreden senker seg over Oslo, og rivningen av det som het «House of Oslo» nærmer seg slutten, ringer Storebrand og Aspelin Ramm bjella for den siste av i alt 6 kontrakter inngått til nå.

Det er ABG Sundal Collier som har besluttet å skifte adresse til Ruseløkkveien 26, med en leiekontrakt på ca 3700 kvadratmeter. De er i godt selskap, og til sammen er nå ca 25.000 kvadratmeter kontor utleid i bygningsmassen.

-Bedrifter som ABG Sundal Collier er I stadig omstilling og utvikling på mange plan. Noen ganger tar vi mer omfattende grep, og når det gjelder lokalisering skjer det nå etter 30 år i Vika Atrium

uttaler konsernsjef Knut Brundtland, og fortsetter:

-Vi gleder oss til å flytte inn i nyoppførte, fleksible og sentralt plasserte lokaler om noen få år. Vi tror dette lokaliseringsvalget vil bidra til å understreke vår profil som en moderne, innovativ og kreativ bedrift hvor talenter vil trives.

Ruseløkkveien 26 – også kjent som «House of Oslo» – har vært eid av Storebrand siden 60-tallet. Bygningsmassen som nå på det nærmeste er jevnet med jorden var på 26.000 kvadratmeter kontorarealer og 16.000 kvadratmeter handelsarealer. Nybygget får 13 etasjer med drøye 40.000 kvadratmeter kontorarealer og ca 10.000 kvadratmeter handel og serveringsarealer.

Byutvikling, tidsånd og bærekraft kjennetegner prosjektet som gir Vika sin største ansiktsløftning på 40 år.

-Vi ser at VIA slår godt an i markedet, med god arkitektur, perfekt beliggenhet og solid kvalitetsprofil. Dette er krevende aktører som ser på kontorlokalene som et forretningskritisk driftsmiddel, og vi er selvsagt stolte over å passere nåløyet

sier Anders Ombudstvedt, som er prosjektsjef for kommersiell utvikling i VIA

I tillegg til AGB Sundal Collier er det inngått leieavtaler med advokatfirmaene Thommessen og Arntzen de Besche, samt med Revisjon og rådgivningsfirmaet RSM Norge og Private Equity investoren FSN Capital. Programmet for prosjektet gir nye tilbud på gateplan, og nye passasjer som vil gi hele området et løft, og skape nye forbindelser i byen.

Markedet for kontorlokaler i CBD er godt, og det er lite nytt under bygging, og dette er ingen ulempe for utleierne. Leienivået i kontrakten er konfidensielt, men det er tidligere kjent at leienivåene i VIA ligger på 4 400 til 6 000 kr pr. kvadratmeter.

Nybygget vil kun ha halvparten av energibruken i forhold til dagens bygg, og vil bli miljøklassifisert som BREEAM Excellent. VIA er tegnet av de danske arkitektene Schmidt Hammer Lassen.

Det er Akershus Eiendom som bistår Storebrand og Aspelin Ramm i utleieprosessene.

Innflytting er estimert til sommeren 2021.

Kontakt VIA: Anders Ombudstvedt tlf.: 95 90 45 48, anders@aspelinramm.no

Her finner du høyoppløste pressebilder: www.viavika.no/kontakt/presserom