Slik blir restauranten på Frogners første takterrasse
Den svenske stjernekokken Frida Rong starter restauranten TAK Oslo på toppen av Sommerrokvartalet på Solli plass. Det blir norsk mat, tilbredt på japansk vis som kan nytes med 360-graders utsikt over byen, fjorden og marka.
Frida Ronge høstet stående applaus fra svenske matanmeldere da TAK Stockholm åpnet i 2017. Restauranten på toppen av Brunkebergtorg høster fortsatt priser og er blitt en favoritt for alle som ønsker store matopplevelser med en utsikt som matcher.
Jakten på norske råvarer
Frida Ronge har en spesiell forkjærlighet for sjømat og tradisjonelle råvarer. Hun er fiskehandlerdatter, ambassadør for bærekraftig fiske for MSC (Marine Stewardship Council) og har gjennom sine mange tv-opptredener i Sverige løftet frem uutnyttede matfisker og kortreiste råvarer.
Konseptet TAK er et resultat av Ronges store fascinasjon for det japanske kjøkken. Hun har spesialisert seg på å kombinere nordisk tradisjonsmat og tusen år gamle japanske teknikker, som for eksempel japansk gari med syltet kålrot istedenfor ingefær. Nå ser hun frem til å finne frem til særegne norske råvarer og presentere dem på en måte som vil både overraske og begeistre. Det starter med en smaksreise blant norske produsenter.
– Jeg er ekstremt heldig som får dra på skattejakt i matlandet Norge, med smaken av fjord og fjell. Brunost og tørrfisk er for meg supereksotisk, men jeg elsker også norsk fersk sjømat, unike oster og saktevoksende grønnsaker. Nå gleder jeg meg til å møte alle de som brenner for gode råvarer produsert på lag med naturen, sier Frida Ronge.
Frode Rønne Malmo, konseptsjef bygulv i Aspelin Ramm, synes dette er kult:
– TAK på Sommerro blir en fantastisk spennende og spektakulær restaurant med utsikt over hele byen. Frida Ronge har gjennom TAK Stockholm vist at hun evner å gjøre en hotellrestaurant om til en spennende restaurantdestinasjon i seg selv – ikke bare for hotellgjester, men også for nabolaget og hele byen. At Frida er bevisst på å bruke lokale bærekraftige råvarer og skaper en egen matidentitet, gjør at kommer til å sette Sommerro på kartet også for spisegjester i byen høsten 2022.
På toppen av Frogner
TAK Oslo vil ligge i rotunden på toppen av Sommerro. Restauranten får plass til 100 gjester inne. På takterrassen utenfor kommer grill, cocktailbar, helårs sauna og svømmebasseng. Hele bygget vil huse hotell, restauranter og møteplasser, kino, konsert- og kulturscener, samt et nyrenovert Vestkantbadet utvidet med et større gym- og velværeområde. Bak hotellet bygges 56 leiligheter som alle er solgt.
Sommerrokvartalet åpner dørene, og taket, 1. september 2022. Prosjektet utvikles og eies av Aspelin Ramm 50 prosent og Strawberry Brothers 50 prosent.
Foto Lars Petter Pettersen