Fjordbyens perle

Utviklingen av Tjuvholmen skjøt virkelig fart med Fjordbyvedtaket i 2000. Oslo bystyre og havnevesenet bestemte seg for å flytte havneaktiviteten ut av byen. Slik frigjorde de store tomteområder, som kunne brukes til byutvikling, og samtidig startet arbeidet med å skape en ren fjord. Ett av de nye områdene var Tjuvholmen, som hadde vært brukt som kaiområde i mange tiår.

Etter en stor arkitektkonkurranse i 2002 vant Aspelin Ramm og Selvaags forslag ‘Utsyn’ frem og kontrakt ble inngått. Tilsammen planla man de nesten 1000 leilighetene, 1500 arbeidsplasser, kunstmuseum, hotell og store uteområder til bading og glede. Byggingen startet i 2005 og pågikk til 2015, tvers gjennom finanskrisen og en kraftig økning i byens innbyggertall.

I dag er Tjuvholmen en levende bydel, fra utelivet innerst til badelivet ytterst. Den allsidige miksen av beboere, besøkende og de som har sin arbeidsplass her nede, gir området et yrende liv. Det sies at byggingen av et nytt strøk tar bare 10 % av tiden det tar for et område å sette seg. På den måten kan man si at Tjuvholmen fortsatt er ganske ung, men viser gode takter til å bli en leken voksen.

Kontaktpersoner

Nina Westby Ranum
Nina Westby Ranum
Eiendomssjef Oslo Sentrum
92 25 16 04
nina.westby.ranum@aspelinramm.no
Thomas Bringsverd
Thomas Bringsverd
Driftssjef Oslo Sentrum
48 01 28 66
tb@aspelinramm.no

Fjordbyens perle