Langs elven som byen deler

Industrialiseringen i Oslo på det tidlige 1800-tallet startet med naturressursene som fantes i vannfallene her ved Akerselven. Langs vestbredden ved Nedre Foss lå det sagbruk og teglverk. I 1873 etablerte brobyggeren Vulkan Jernstøberi seg her. Gjennom nesten hundre år var dette områdets skjebne. Forurenset og forlatt. Men alt har sin tid.

Etter at arbeidet var nedlagt eller flyttet ble mange store områder liggende ubrukt, mens elven fortsatte å renne stille forbi. Byen fikk etterhvert behov for mer plass og ivrige sjeler kastet sine øyne på Vulkantomten. Her kunne det skapes liv. Transformasjonen startet, og fra 2004 til 2014 ble det hele virkelighet. Aspelin Ramm og Anthon B. Nilsen løftet i flokk og skapte et helt nytt strøk.

Som magneten i pølsen ble Oslos første mathall åpnet og tiltrekningskraften var enorm. Boliger og kontorer kom med i dansen. Skoler og serveringssteder likeså. I dag er det et rikt mangfold av sultne kontorister, skuelystne turister og skarpskodde studenter som fyller området. I løpet av de siste årene har også laksen funnet veien tilbake oppunder fossen. Slik vikler livet i byen seg ut.

Kontaktpersoner

Anne-Cathrine de Lange
Anne-Cathrine de Lange
Eiendomssjef Vulkan
90 96 80 16
acdl@aspelinramm.no
Frode Rønne Malmo
Frode Rønne Malmo
Konseptsjef Bygulv
91 16 66 86
frode.ronne.malmo@aspelinramm.no

Langs elven som byen deler